Gyémánt vagy nem gyémánt? Eljegyzési gyűrű trendek

Gyémánt vagy nem gyémánt? Eljegyzési gyűrű trendek

Amikor egy férfi letérdel egy nő elé, és megvallja szerelmét, mindkét félnek igazán megható pillanat. Ám a varázs nemcsak a vallomásban rejtőzik, hanem a dobozban is. Mit üzen életünk szerelme számára, ha gyémánt kővel ékesített eljegyzési gyűrű lapul benne, illetve mit jelképez valójában a választott kő az eljegyzési gyűrűben? 

Gyémánt vagy nem gyémánt? Eljegyzési gyűrű trendek

A lánykérés legfontosabb kelléke: az eljegyzési gyűrű

Manapság vagy egy eljegyzési gyűrűvel kéri meg a leendő vőlegény a leendő menyasszony kezét, amelyet a szertartás napján a karikagyűrű követ, vagy karikagyűrűt vesznek mindkettőjüknek, plusz a vőlegény választ a szerelmének egy kísérő gyűrűt is.

Rengetegféle eljegyzési gyűrűt választhatunk az egyszerűbbektől a nagy világmárkák (pl.: NiessingForevermarkBreuning) pazar ékszereiig. Lehet aranyból vagy ezüstből készült, Swarovski kristályokkal, illetve drágakövekkel díszített gyűrűt is. A legelegánsabbak kétségkívül a gyémántkővel ékített darabok, melyek között találkozhatunk kerek, smaragd, nyújtott, szív, körte, ovális, párna és körte alakúval is. Sőt, a színek terén is széles a választék, a klasszikus fehér gyémántok mellett a színes gyémántok is egyre kelendőbbek.

Mit szimbolizál a gyémánt az eljegyzési gyűrűben?

karikagyűrű az örökkévalóság, a teljesség, a véget nem érő szerelem becses jelképe, de az eljegyzési gyűrűnek is fontos szerepe van. Itt kötelezi el magát a pár először a közös élet felé. Nem is passzolna jobban más ehhez a komoly szándékhoz, mint a gyémánt amely a legértékesebb és legkeményebb drágakő a Földön. Nem karcolódik, nem kopik, és örökkön-örökké csillogni fog. Átlátszósága és fénye tökéletes, fénytörése és színszórása a legmagasabb fokú.

Az eljegyzés során a leendő vőlegény azt szeretné megvallani, hogy nincs a világon még egy olyan erős kapocs, mint amely őket, kettejüket köti össze. Azt szeretné elmondani szavak nélkül is, hogy örökké szeretni fogja, pont annyira örökké, amely soká egy gyémánt csillog.

Milyen lesz a 2019-es eljegyzési gyűrű trend?

A házasulandó párok egyre inkább igénylik, hogy olyan egyedi legyen az eljegyzési gyűrűjük és a karikagyűrűjük, mint amilyen egyedi és megismételhetetlen a szerelmük. De hogyan lehet egyedi az eljegyzési gyűrű?
Legyen szó a keresztnevek vagy bármilyen szó belegravírozásáról a gyűrűkbe, vagy akár egy 3D látványtervvel készült gyűrűről, de egyediséget adhatunk az arany színének változtatásával, vagy egy kevésbé megszokott drágakővel. Ezen kívül egyre fontosabb a pároknak a társadalmilag tudatos és a környezetbarát vásárlás, ami az ékszereknél a felelős forrásból származó drágakövek (Forevermark gyémántok) előnyben részesítését, és a nemesfém újrafelhasználását jelenti.

Az örök gyémánt helyett gyakran választanak olyan eljegyzési gyűrűt, amit smaragd vagy rubin díszít. Ezek nemcsak olcsóbbak a gyémántnál, de különlegesebbek is, a fiatalok számára pedig nagyon fontossá vált, hogy a gyűrű kifejezze az egyéniségüket és tökéletesen passzoljon hozzájuk.

Nézzünk 4 különleges eljegyzési gyűrűtípust

1. Három köves gyűrű

A három kővel díszített eljegyzési gyűrű mindig is divatos volt, szóval klasszikusnak számít, ám még nagyobb nyilvánosságot kapott ez a típus, amikor a hercegi pár is ezt választotta. Harry herceg is egy ilyen csodálatos eljegyzési gyűrűt húzott fel Meghan Markle ujjára, ezért nem kérdés, hogy még népszerűbb lesz ez a forma 2019-ben, vagy akár már a karácsonyi eljegyzési szezonban. Ráadásul ez a fazon azért is kiváló és bölcs választás, mert sokféle módon alakítható – a kövek csiszolása lehet ugyanaz vagy eltérő, továbbá a drágakövek méretével is lehet játszani. 

2. Ovális forma

Minden idők legkedveltebb formája 2019-ben is hódítani fog, hiszen eleganciát és kifinomultságot sugároz magából. Sőt, azért is előnyös választás az ovális drágakőforma, mert ezzel a csiszolással sokkal nagyobbnak tűnik a kő. A leggyakoribb csiszolási formák egyébként a briliáns (kerek), smaragdcsiszolás (csapott sarkú téglalap), princess (négyzet), ovális, Marquise vagy navette (hegyes ovális), pendeloque (körte) vagy briolett (csepp), szív alak.

gyemant

3. Színes gyémánt

Az ékszerszakértők szerint egyre népszerűbb a színes, azok közül is a sárga gyémánt a vásárlóknál, hiszen szemkápráztatóan különlegesek.

A gyémántok értéke annál magasabb, minél fehérebb a színük, természetesen vannak igen drága, különleges, “fancy” gyémántok is, amelyek színe kék vagy épp rózsaszín. A legértékesebb ” fehér ” gyémántok teljesen színtelenek, ám a legtöbb gyémántnak van egy kis sárgás árnyalata. Az árnyalatokat sokféleképpen jelzik, a legelterjedtebb skála az ábécé betűit használó, amely a D betűtől, a legfehérebb minőségtől indul.

A nemzetközi HRD, GIA, CIBJO színbeosztás

RIVER – legtisztább, első osztályú fehér szín
D –  Exceptional white+
E  – Exceptional white

TOP WESSELTON – nagyon fehér, tiszta fehér
F –  Rare white+
G – Rare white

WESSELTON: – fehér
H – Wesselton

TOP CRYSTAL – halványan árnyalt fehér
I, – Top Crystal
J –  Crystal

TOP CAPE / FAINT YELLOW – színezett fehér
K, L  – Top Cape

CAPE /  FAINT YELLOW – enyhén sárgás
M – Cape
N – Low Cape

VERY LIGHT YELLOW – halványan színezett sárga
N – R között

LIGHT YELLOW, YELLOW – gyengén sárga, sárga
S – Z között

4. Modern, letisztult formavilág

Ahogy a lakberendezésben, az autókban, az öltözködésben és a technológiában a minimál, letisztult stílus kerül előtérben, nincs ez másként az eljegyzési gyűrűk terén sem. Egyre népszerűbbek a modern vonalvezetésű gyűrűk, mint mondjuk a a Niessing Ring® HighEnd eljegyzési gyűrű, amely letisztult és erőteljes megjelenésű: a széles gyűrű két vége úgy nyúlik fel, mint két kar, hogy felemelje és védje a drágakövet (egészen a feszültségpontig), amely méretének szinte semmi nem szabhat határt.

Fontos szerepe van az eljegyzési gyűrű kiválasztásánál a benne foglalt kőnek, ám ez a szerep eltörpül ahhoz képest, amelyet maga a gyűrű szimbolizál: két ember intim, mégis világra szóló vallomását. Ha meghozta a férfi a döntést, hogy soha többé nem akar élete szerelme nélkül élni, akkor már csak a dobozba rejtett ékszer kiválasztása és a legfontosabb kérdés feltétele van hátra: “Hozzám jössz feleségül?”

2018. 11. 29.

Vissza